Plus de résultats

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
cpt_formations
cpt_metiers
cpt_cours
Filtrer par catégorie
Kultuur - En Vormingscentrum / Tips van Kultuur– en Vormingscentrum om te studeren en gefocust te blijven

Tips van Kultuur– en Vormingscentrum om te studeren en gefocust te blijven

Afstandsonderwijs stelt iedereen in staat om hun schema’s aan te passen aan hun prioriteiten. Wanneer we echter vanuit thuis studeren, kunnen afleidingen onze concentratie verstoren. Hier zijn enkele tips om effectief te studeren, terwijl je gefocust blijft.

Voorbereiding op de studie

Om je dag goed te beginnen en verder te gaan met de studie van je opleiding, moet je in vorm komen. Het is essentieel om de tijden van de dag te definiëren waarop u het meest productief bent. Het is ook belangrijk om geschikte kleding te dragen. Blijf dus niet in je pyjama. Leg wat je nodig hebt binnen handbereik, zodat je niet elke vijf minuten hoeft op te staan en zo een pauze in je concentratie creëert.

Studeer, wanneer je elke dag op hetzelfde tijdstip de gelegenheid hebt. Neem een dagelijks aantal uren en geef jezelf ook de tijd om pauzes te nemen. U wint aan efficiëntie! Het hebben van een routine is de sleutel tot succes met afstandsonderwijs. Het ideaal is om belangrijke momenten tijdens je studie te creëren om tempo en motivatie te houden.

Je creëert je eigen werkplek

Om het voor u gemakkelijker te maken om u te concentreren, neemt u een rustige en comfortabele werkruimte. Kies hiervoor een plaats (vb. bureau) waar u aangenaam kunt studeren. Het is ook belangrijk dat je leefruimte verder weg is dan je studieruimte. Het ideaal is om een kamer te hebben waar je jezelf kunt isoleren en zo niet afgeleid wordt door kinderen en familie.

Als u niet de mogelijkheid heeft of als u moeite heeft om u te concentreren in uw gebruikelijke omgeving, kunt u ook kiezen voor een plaats die bevorderlijk is voor uw studie, zoals bibliotheken, mediabibliotheken, … Het is dan wel noodzakelijk om alles mee te nemen wat je nodig hebt om in optimale omstandigheden te kunnen studeren.

Heeft u interesse in onze opleiding?