Plus de résultats

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
cpt_formations
cpt_metiers
cpt_cours
Filtrer par catégorie
Kultuur - En Vormingscentrum / Opleiding / Beroep van medisch secretaresse

Beroep van medisch secretaresse

Als medisch secretaresse bekleedt u een verantwoordelijke functie. Als rechterhand van de dokter staat u ook in het hart van de patiëntenzorg. Medisch secretaresse worden biedt geweldige professionele vooruitzichten en de garantie op een bevredigend beroep.

De functie van medisch secretaresse, wat zijn de kansen?

U bent de eerste gesprekspartner tussen de medische professie en de patiënt, de medisch secretaresse evolueert in een professionele omgeving van kwaliteit. Ze bekleedt een sleutelpositie die haar in staat stelt een onmisbare rol te spelen binnen elke medische structuur.
Verantwoordelijk voor de coördinatie en verspreiding van informatie, zorgt de medisch secretaresse voor de goede werking van het secretariaat en voert hij/zij alle bijbehorende administratieve taken uit. De medisch secretaresse werkt in klinieken, ziekenhuizen, medisch-sociale centra, in privépraktijken, verpleeghuizen, …

Een beroep in het hart van het medische vakgebied

Essentieel voor de goede organisatie van de medische structuur, de medisch secretaresse is de essentiële interface tussen de verschillende sectoren in de paramedische sector.
Het beroep van medisch secretaresse is een functie die zowel veel administratieve als menselijke vaardigheden heeft. Rechterarm van de arts, u heeft verantwoordelijkheden die essentieel zijn voor het goed functioneren van de medische structuur.

De opdrachten van een medisch secretaresse

Als medisch secretaresse werkt u zo dicht mogelijk bij patiënten, luistert u naar ze en begeleidt u ze in hun inspanningen door ze gerust te stellen als dat nodig is.

Dit veelzijdige beroep vereist veel vaardigheden:

 • Het uitvoeren van de fysieke en telefonische ontvangst van patiënten ;
 • De agenda van de arts beheren en ervoor zorgen dat afspraken worden gemaakt ;
 • Het creëren en volgen van de administratieve en medische dossiers van patiënten ;
 • Schrijven van brieven, verslagen en medische rapporten ;
 • Boekhoudkundige opdrachten uitvoeren ;
 • Beheren van voorraden van medische en administratieve benodigdheden en apparatuur.

Dit beroep vraagt ook om een echte aantrekkingskracht voor de medische sector. Georganiseerd, attent en rigoureus, u weet hoe u empathie, reactievermogen en discretie moet tonen. Als u over deze kwaliteiten beschikt, dan heeft u alle kans om uw professionele project uit te voeren.

Paramedisch, een sector in volle transformatie

De arbeidsmarkt is voortdurend op zoek naar gekwalificeerde secretaresses. Inderdaad, gezondheid en welzijn vertegenwoordigen vandaag, en nog meer sinds de gezondheidscrisis, een van de belangrijkste zorgen van de sociale en economische organisatie van een land.

In overeenstemming met deze steeds groeiende behoefte, biedt de paramedische sector meer dan ooit geweldige kansen op werk. Aan mogelijkheden voor een medisch secretaresse dus geen gebrek, ongeacht de regio waar u werkzaam bent

Plaats van tewerkstelling

De activiteit wordt uitgevoerd op een breed scala aan plaatsen en structuren:

 • Ziekenhuizen;
 • Medische praktijken;
 • Medisch-sociale instellingen;
 • Bejaardentehuizen;
 • Behandelcentra;
 • Revalidatiecentra.

Van de ene medische structuur naar de andere, van de ene naar de andere specialiteit, uw opdrachten zullen zeer divers zijn. Dit is wat deze spannende baan zo bijzonder maakt!

Vraag documentatie aan

  Getuigenissen

  Waarom voor ons kiezen?

  Als u uw opleidingsproject aan Culture et Formation toevertrouwt, kunt u er zeker van zijn dat u te maken hebt met een belangrijke speler in de sector van het afstandsonderwijs, die erkend is om zijn ernst en de kwaliteit van zijn onderwijsmethoden.”

  Herkend

  Meer dan
  30 000 opgeleide leerlingen

  Kwaliteitsopleiding

  Het succes en de tevredenheid van onze studenten staat centraal in onze prioriteiten.

  Flexibele opleiding

  Vorm u om van thuis uit, in uw eigen tempo.

  Begeleiding

  U profiteer van een gepersonaliseerde opvolging in elke fase van uw opleiding.

  Heeft u interesse in onze opleiding?