Plus de résultats

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
cpt_formations
cpt_metiers
cpt_cours
Filtrer par catégorie
Kultuur - En Vormingscentrum / Opleiding / Opleiding medisch secretaresse

Opleiding tot medisch secretaresse

Word in minder dan twee jaar medisch secretaresse. Vorm u om, vanuit thuis, met Kultuur– en Vormingscentrum!

De opleiding in een notendop

Toegankelijk voor iedereen (lager secundair niveau aanbevolen)

Opelk moment van het jaar, op uw eigen tempo en vanuit uw thuis

De garanties en expertise van een school die al 40 jaar ervaring heeft

Een erkend en gewaardeerd diploma in de medische sector

Vorm u in dit menselijk beroep

Trekt de medische wereld je aan? Is u op zoek naar een vervullende baan waarin u zich nuttig voelt? Dankzij Kultuur– en Vormingscentrum kunt u snel medisch secretaresse worden. U studeert van thuis uit aan uw veigen tempo, volgens uw persoonlijke en professionele vereisten.

Onze opleiding tot medisch secretaresse is gericht op een onmiddellijke professionele integratie zodra uw diploma is behaald. Gemaakt door specialisten en gezondheidsexperts, kan deze veldgerichte opleiding gemakkelijk worden gevolgd. Het is toegankelijk zonder diploma. Aan het einde van uw opleiding heeft u alle kennis opgedaan die nodig is om het beroep van medisch secretaresse uit te oefenen.

De opleiding tot medisch secretaresse

Door medisch secretaresse te worden, heeft u de zekerheid dat u een beroep uitoefent dat zinvol is en anderen dient. De gezondheids- en paramedische sectoren zijn voortdurend in ontwikkeling en rekrutering. Deze sector biedt u een functie met meerdere administratieve verantwoordelijkheden : afspraken maken, patiënten ontvangen, gesprekken beheren, enz.

Of ze nu werkt in de administratie van een ziekenhuis, een polikliniek of een sociale verzekeringsorganisatie, de medisch secretaresse is de gesprekspartner tussen het medisch team en patiënten.

Met Kultuur– en Vormingscentrum heeft u de zekerheid dat u een kwaliteitsprogramma volgt om in uw toekomstige professionele omgeving de opdrachten die aan u zullen worden toevertrouwd rustig te begrijpen.

Aan het einde van uw opleiding reikt onze school voor afstandsonderwijs u een diploma uit dat bepalend zal zijn tijdens uw zoektocht naar een baan als medisch secretaresse.

Duur van de opleiding

De gemiddelde duur van onze opleiding tot medisch secretaresse is ongeveer 16 maanden. U bent vrij om te verlengen.

Daarnaast is er geen startdatum. Met afstandsonderwijs kunt u uw opleiding starten wanneer u maar wilt.

Onze methode en pedagogische hulpmiddelen

Onze school, Kultuur– en Vormingscentrum, heeft de meest effectieve leermethode ontworpen om u op te leiden tot medisch secretaresse.

In elke fase van uw opleiding passen we het leerplan aan uw behoeften aan en begeleiden we u persoonlijk tot u uw diploma heeft behaald.

picto cours
Cursussen op papier
Picto devoirs
Zelfkennis testen en gecorrigeerd huiswerk
Picto devoirs
Vooruitstrevend leren, op eigen tempo
Picto aide devoirs
Laagdrempelige, praktijkgerichte opleiding

De doelstellingen van de training

Tegenwoordig speelt elke medisch secretaresse een leidende rol in de organisatie van elke medische structuur: medische kantoren, ziekenhuizen, poliklinieken of verzekeringsorganisaties. Zij is verantwoordelijk voor het goede beheer van het secretariaat en beheert alle administratieve taken die daaruit voortvloeien. Het is een centraal beroep in de organisatie van bedrijven.

De opleiding tot medisch secretaresse aangeboden door Kultuur– en Vormingscentrum is gebaseerd op de uitoefening van het beroep. Onze prioriteit is om u de middelen te geven om de vaardigheden te verwerven en / of te versterken die veel gevraagd zijn en nodig zijn voor de uitvoering van uw taken op de arbeidsmarkt. De aangeboden cursussen worden daarom duidelijk gepresenteerd, zonder onnodige complexiteit. Ze leiden tot concrete toepassingen die u in situaties plaatsen die dicht bij de realiteit liggen. Als u eenmaal bent afgestudeerd als medisch secretaresse, vol vertrouwen in uzelf en in uw vaardigheden, benadert u een nieuw beroep zonder angst!

Een opleiding die voldoet aan uw doelstellingen

Kultuur- en Vormingscentrum biedt u een opleiding aan waarmee u een gekwalificeerde medische secretaresse kunt worden. En door af te studeren, kun je:

 • Kennis verschaffen over de medische terminologie ;
 • Beheersing van de technieken van organisatie en receptie in het medisch secretariaat ;
 • Een menselijk beroep uitoefenen in het hart van de medische organisatie ;
 • U nuttig te voelen in al uw volgende missies.

Een opleiding gericht op de uitoefening van het beroep

Onze opleiding tot medisch secretaresse omvat de thema’s die essentieel zijn voor de uitoefening van uw toekomstige beroep:

 • Kennis van patiëntenontvangst en telefonische contacten ;
 • Hulp aan gezondheidswerkers ;
 • Aanmaken en opvolgen van medische dossiers ;
 • Onderhouden van professionele communicatie met patiënten en het gehele medische team ;
 • Beheersing van medische terminologie.

Programma van de opleiding

programme formation secrétaire
De opleiding van medisch secretaresse van Kultuur – en Vormingscentrum bestaat uit 12 cursussen met vloeiende, aantrekkelijke en toegankelijke inhoud. Ze stellen u in staat om met gemak alle medische begrippen van uw toekomstige beroep te assimileren.
Inleiding tot de geneeskunde
De voornaamste aandoeningen. Een heldere en beknopte uiteenzetting van de begrippen die een medisch secretaresse moet kennen inzake de elementen van de geneeskunde.
Hygiëne
Externe factoren, besmettingsrisico’s, voedingshygiëne, sociale hygiëne (inentingen, preventie acties, …).
Psychologie
Psychologie is zeker een moeilijk vak. De verdienste van dit deel is dat deze toch niet gemakkelijke leerstof helder en eenvoudig uiteengezet wordt.
Medische terminologie
Een bijzondere interessesante cursus die u vertrouwd zal maken met de voor u waarschijnlijk onbegrijpelijke termen van de medische wereld. De studie van deze medische terminologie is op een zeer eenvoudige en bevattende wijze samengebracht.
Anatomie (verdeeld over 3 studieboeken)
Een onmisbaar gedeelte voor een medisch secretaresse. Duidelijk voorgesteld met talrijk illustraties. Ook wanneer u uit een geheel andere studierichting komt zal de studie van dit deel zeker niet te zwaar zijn.
Organisatie van de gezondheidszorg 1
De rechten van de patiënt. Hoe de reglementeringen van de Sociale Zekerheid te begrijpen en toe te passen; De Orde der Geneesheren, de reglementering van de geneeskunde, de deontologische code; U verwerft inzicht in het beroep en de plichtenleer van de arts.
Organisatie van de gezondheidszorg 2
Soorten hulpverlening, verzorgingsinstellingen, bloed- en orgaandonaties, palliatieve zorgen, euthanasie, e-health, …
Kantoorregeling
Toepassing van de administratie in de medische –sociale sector.
Regels voor een goede briefwisseling
Praktische wenken om de briefwisseling te voeren. Met talrijke voorbeelden wordt u aangeleerd brieven op te stellen over de meest voorkomende onderwerpen in de geneeskundige sector.
Medische informatica
Ook in de medische wereld is de informatica doorgedrongen. Het is een onschatbaar beleidsinstrument voor de artsen en de geneeskundige instellingen. Ook een medisch secretaresse moet hiermee kunnen omgaan.

Praktijkstages

Stages om je inzetbaarheid te bevorderen

Kultuur– en Vormingscentrum adviseert u om tijdens uw opleiding één of meerdere praktijkstages uit te voeren. Zelfs als ze niet verplicht zijn, zijn ze een aanzienlijke troef bij uw toekomstige zoektocht naar een baan.

Dit is uw eerste ervaring in medisch secretariaatswerk, een ervaring in uw toekomstige professionele werkomgeving. Deze stage stelt u in staat om uzelf onder te dompelen in de realiteit van het beroep van medisch secretaresse. Deze ervaring zal uw CV verrijken en het verschil maken tijdens uw sollicitatiegesprekken.

Wat is de volgende stap? Kultuur– en Vormingscentrum begeleidt u!

Onze prioriteit is uw succes. Daarom staat, zodra u bent afgestudeerd, het hele team van ons trainingscentrum aan uw zijde om u te begeleiden bij het zoeken naar een baan. Onze school, Kultuur– en Vormingscentrum, is verantwoordelijk voor het verzenden van de verschillende vacatures op basis van uw geografische locatie.

Ook profiteert u van waardevol advies van uw onderwijsassistent om uw cv, uw motivatiebrief te verbeteren en zo uw sollicitatiegesprek zo goed mogelijk voor te bereiden.

Het diploma van medisch secretaresse

Het succes van uw examen stelt u in staat om het diploma van medisch secretaresse van Kultuur- en Vormingscentrum te behalen.

formation secrétaire médicale

Het eindexamen

Zodra u al uw huistaken hebt afgerond, wordt u opgeroepen voor de dichtstbijzijnde examensessie. Het examen heeft plaats elk kwartaal in Brussel. Na het slagen van uw examen met een minimumgemiddelde van 60%, zal Kultuur– en Vormingscentrum u een privédiploma van medisch secretaresse geven, de kostbare sesam voor uw toekomstige werkgever.

Een diploma erkend door professionals in de medische Sector

Het privédiploma van onze afstandsopleiding medisch secretaresse door Kultuur– en Vormingscentrum wordt erkend en is zeer gewaardeerd in de particuliere medische en paramedische sector. Het verkrijgen van deze is de eerste stap naar een baan als medisch secretaresse. Het certificeert dat de gehele opleiding met succes is afgerond. Het is ook het bewijs dat u de kennis heeft opgedaan om uw activiteit als medisch secretaresse uit te voeren.

Aanvraag documentatie

  Getuigenissen

  Waarom voor ons kiezen?
  Als u uw opleidingsproject aan Culture et Formation toevertrouwt, kunt u er zeker van zijn dat u te maken hebt met een belangrijke speler in de sector van het afstandsonderwijs, die erkend is om zijn ernst en de kwaliteit van zijn onderwijsmethoden.

  Herkend

  Meer dan
  30 000 opgeleide leerlingen

  Kwaliteitsopleiding

  Het succes en de tevredenheid van onze studenten staat centraal in onze prioriteiten.

  Flexibele opleiding

  Vorm u om van thuis uit, in uw eigen tempo.

  Begeleiding

  U profiteer van een gepersonaliseerde opvolging in elke fase van uw opleiding.